Verdrag van verschillende landen

CRM

Ga je als vervoerder naar het buitenland dan ben je verplicht om een vrachtbrief bij je te hebben, deze krijg je van het bedrijf die de lading aangeboden heeft. De wetten en regels waaraan de vrachtbrief moet voldoen is wettelijk vastgelegd in een CMR verdrag, dit verdrag is tot stand gekomen met verschillende EU landen en een aantal landen buiten de Europese Unie. Ga je naar een land die ook lid is van het verdrag, dan ben je verplicht de vrachtbrief op een correcte manier te gebruiken.

CRM software

Vervoer binnen Nederland

Voor het vervoeren van producten en materialen binnen Nederland heb je geen CMR vrachtbrief nodig, ook wanneer je als bedrijf intern goederen vervoerd geldt dit. Zodra je de grens over gaat heb je de vrachtbrieven nodig, hierin staat vermeldt wat er in je lading zit, het gewicht, de afzender en de bestemming. Degene die de vrachtbrief invult is verantwoordelijk voor de brief, zo kan een chauffeur nooit verantwoordelijk worden gehouden voor een niet correct ingevulde brief.

Verantwoordelijkheid

In het CMR verdrag is geregeld wie er precies verantwoordelijk is en waarvoor, vaak ontstaat hier onenigheid bij schade of het zoekraken van goederen of producten. Het verdrag is duidelijk en helder wat betreft de verantwoordelijkheid, ook voor het correct invullen van de vrachtbrief. Natuurlijk kun je bij logistiekdirect.be verschillende soorten vrachtbrieven kopen, maar ook voor het registreren van ritten zijn de juiste papieren in het assortiment beschikbaar. Zelfs wanneer je CMR software nodig hebt ben je goed bij de webshop.